CWO onderuit in eerste competitiewedstrijd

• Ben van Dijk
  • 23-09-2018
VOETBAL - CWO is gisteren met een nederlaag begonnen aan de nieuwe competitie tegen Neptunus Schiebroek. In de beginfase was het initiatief voor Neptunus echter zonder echt gevaarlijk te worden. In de 18e minuut kreeg CWO een corner die door Mike van der Meer naar de vrijstaande Colin Pleijsier werd gespeeld. Die haalde onmiddellijk uit en de bal verdween in het doel: 1-0.

Hierna zette Neptunus aan om de gelijkmaker te forceren. Toen een aanvaller van Neptunus alleen voor Daniël van der Knijff verscheen telden velen al de gelijkmaker maar de keeper redde uitstekend met de voet. In de 40e minuut was echter het toch raak. Een schot van circa 25 meter werd van richting veranderd en kwam via de paal bij een vrijstaande aanvaller van Neptunus die hard inschoot: 1-1.

In de tweede helft was het initiatief voor CWO en dat kreeg ook een aantal mogelijkheden. Toch was het Neptunus dat op voorsprong kwam in 70e minuut. Onnodig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat de verdediging van CWO werd uitgespeeld en dat betekende 1-2. CWO zette nog wel aan maar kon de gelijkmaker niet meer forceren.

Zaterdag speelt CWO uit tegen DVC in Krimpen a/d IJssel.