CWO geeft punten weg bij De Zwerver

• Ben van Dijk
  • 30-09-2019
VOETBAL - In de wedstrijd tegen De Zwerver kwam CWO tot twee keer toe op voorsprong en leek de wedstrijd onder controle te hebben maar een door een blessure gedwongen wissel in de verdediging pakte slecht uit en de Vlaardingers verspeelden in het laatste kwartier de drie punten.

Hoewel De Zwerver direct het initiatief nam, was het CWO dat al na twee minuten een voorsprong pakte. Nadat de bal hard werd ingeschoten door Mike van der Meer kon de keeper nog net redding brengen. De rebound was echter voor Rick van Haren 0-1. De Zwerver was veel op de helft van CWO maar echt gevaarlijk werd het nauwelijks. Terwijl als CWO aan de andere kant voor het doel kwam het wel steeds dreigend was. In de 20e minuut werd een vrije trap van Mike van der Meer goed ingekopt maar kon nog net van de lijn gehaald worden. In de 39e minuut was De Zwerver nog dicht bij de gelijkmaker maar een verdediger van CWO kon de bal tot corner verwerken.

Na de rust leek De Zwerver sterker uit de kleedkamer te komen en was in de 46e minuut al dicht bij een doelpunt toen een aanvaller van drie meter vrij kon inschieten maar de bal ging over het doel. Mike van der Meer was in de vijftigste minuut dicht bij een verdubbeling van de voorsprong toen hij een vrije trap van 25 meter in één keer op het doel schot. Het schot was echter net naast. Ook Jeroen van der Swaluw probeerde het van afstand maar ook zijn schot was net naast het doel.

In de 60e minuut was er opnieuw een kans voor CWO maar de keeper kon de bal pakken. De Zwerver counterde hierna uitstekend en Elton Evora van CWO was kansloos 1-1. In de 74e minuut ging de ingevallen Taha Kadri langs zijn verdediger en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De goed lijdende scheidsrechter Martin de Witte wees direct naar de stip. Rick van Struis schoot feilloos in 1-2. Drie minuten later was het echter al weer gelijk. De Zwerver kreeg een corner en uit de daar op volgende scrimmage verdween de bal in het doel 2-2.

De Zwerver voelde dat er meer in zat en ging vol op de aanval. De verdediging van CWO ging in de fout en een aanvaller van de Zwerver kon vrij inschieten 3-2. In de 92e minuut werd het nog erger toen in een vrijwel identieke situatie 4-2 op het scorebord kwam. In de 94e minuut schoot Breuklin Almeida de bal van 20 meter zo in de kruising en dat betekende 4-3. De twee minuten resterende blessuretijd waren nog wel spannend maar te kort voor CWO om de stand nog gelijk te trekken.

Zaterdag speelt CWO opnieuw een uitwedstrijd, tegen FC Binnenmaas.