Costello van Steenis en onderwaterhockeyteam verrast met sportprijs

05-02-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Bart Bikkers verrast deze dagen Vlaardingse sporters met de Flip Vethaaktrofee 2019. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers wordt dit jaar vier keer uitgereikt.

Nadat DVO’32 trainer Ben Hoogwerf de prijs afgelopen zaterdag ontving was het op maandag 4 februari de beurt aan het onderwaterhockeyteam De Pukbijters van de Zwemvereniging Vlaardingen-Schiedam en de Vlaardingse Reddingsbrigade (ZVVS/VRB). Diezelfde dag werd ook Costello van Steenis gehuldigd, die uitblinkt in de multidisciplinaire vechtsport MMA.

Het onderwaterhockeyteam De Pukbijters van ZVVS/VRB kreeg de Flip Vethaaktrofee in de categorie Breedtesport. Dit jonge team van enthousiaste onderwaterhockeyers heeft in 2017 nog bijna alles verloren, maar herpakte zich in 2018 verrassend. Het team is eerste geworden in de competitie: Jeugd Sub Top. Dit is mede gelukt dankzij de zeer enthousiaste en motiverende begeleiding van hun trainers en coaches. Ze zeggen zelf dat iedere training een feestje is en dat de sfeer in het team zeer gezellig is. Onderwaterhockey is een kleine sport, met een landelijke competitie in Zeist en gemengde teams in de leeftijd 10-19 jaar. Binnen de vereniging vindt men het bijzonder en leuk dat de jeugd voor onderwaterhockey kiest.

Costello van Steenis ontving de Flip Vethaaktrofee in de categorie Buitenlandse prestatie. Hij heeft de 1e ronde van een MMA-toernooi gewonnen: Bellator 200 in Londen UK. MMA is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten. Door een technische knock-out heeft hij grote concurrent Kevin Fryer uitgeschakeld in 1.20 uur. Bellator is de op een na grootste MMA-organisatie van de wereld.

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

 

Over Flip Vethaak

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date