CION na rust naast Concordia

• Dennis Vuijk
  • 01-09-2020
VOETBAL - Na een lange periode zonder voetbal was het zaterdag dan eindelijk zover, na een geslaagde oefencampagne met winst op achtereenvolgens Bolnes, de zondagtak van VFC en Hillegersberg stond de bekerwedstrijd tegen Concordia op het programma. Deze jonge ploeg komt uit in de tweede klasse zondag dus gelijk een goede graadmeter voor de mannen van de nieuwe trainer Ricky van den Bergh.

CION probeerde doormiddel van een verzorgde opbouw op de helft van Concordia te komen, die op hun beurt inzakte en geduldig wachtte op een fout van CION om zo hun voorwaartse met direct spel en lange ballen aan het werk te zetten. CION had het lastig en verzandde ook in direct spel waardoor het tempo hoog lag en de wedstrijd rommelig. Toch kwam CION bijna op voorsprong, na een prima aanval over links was het Tiemen Noordam die via de keeper het houtwerk raakte. Niet veel later was het toch Concordia dat op voorsprong kwam, weer zocht die ploeg via de lange bal de ruimte achter de niet erg snelle CION verdediging. Nu met resultaat, de spits omspeelde Bryan Struis en ronde koel af. Met deze kleine achterstand zochten de beide ploegen de thee op.

Na de rust direct een fel CION, wat resulteerde in één grote en een aantal kleine kansen maar daar gingen de Vlaardingers slordig mee om. Concordia bleef volharden in wat ze voor rust ook deden en ook zij kregen kansen. Met nog een kwartier te spelen was daar toch de gelijkmaker, een verre ingooi van Melvin Brandwijk kwam via de kluts voor de voeten van de wat meer vooruit geschoven en goed spelende Tiemen Noordam die nog net met de punt van de schoen de bal tegen de touwen liet rollen, 1-1.

Na deze gelijkmaker ontstonden er ineens grote ruimtes op het veld en hadden de twee ploegen de winst op de schoen maar het bleef bij toch wel een terechte remise.