CION in slotfase met negen man onderuit

• Dennis Vuijk
  • 06-09-2020
VOETBAL Nadat CION vorige week een punt overhield aan het treffen met Concordia moesten de Vlaardingers dit weekend naar Wateringen om het op te nemen tegen VELO dat uitkomt in de eerste klasse. Tot ieders verbazing begon de westrijd zonder hoekvlaggen en met een scheidsrechter die na vijf minuten besloot dat het toch beter was een andere kleur shirt aan te trekken. In de eerste 25 minuten zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd met soms leuke acties maar geen kansen.

Niet veel later moest CION met tien man verder, een bal van achteruit viel achter de verdediging van CION waarna Lars Vuijk de snelle aanvaller ten val bracht. Een harde straf maar de scheidsrechter kon hem geven. Hierna zakte CION logischerwijs wat meer in en loerde op de counter, dit resulteerde vlak voor rust bijna in een voorsprong. Het geluk ontbrak, na een vlot lopende aanval was het Sven Groenenveld die de bal hard op de lat knalde zodat de beide ploegen met 0-0 de thee op konden zoeken.

Vlak na de rust was het dan wel raak, een lage vrije trap belande via de kluts voor de voeten van Engin Sazak die niet faalde en rustig binnen schoot. VELO begon hierna het tempo nog verder op te voeren en kreeg wat kleine kansjes maar CION bleef in deze fase relatief eenvoudig overeind. Sterker nog, het had zomaar de voorsprong kunnen uitbreiden maar Glenn de Visser raakte na een goede actie de paal. Drie minuten later moest CION verder met negen man. Engin Sazak, die een tackel inzette, moest tot verbazing van de Vlaardingse delegatie inrukken met een rode kaart.

Met nog meer dan twintig minuten te spelen was het wachten op de gelijkmaker, die kwam er dan ook. Met nog tien minuten te spelen kon de spits van dichtbij de bal binnen lopen. CION bleef vechten voor dat punt maar waar iedereen al bang voor was, gebeurde. Een voorzet van rechts vloog over iedereen heen maar tot frustratie van CION en verbazing van VELO wees de scheidsrechter naar de stip. De speler van VELO faalde niet. Na deze benutte strafschop floot de scheidsrechter direct voor het einde.