Brons én kampioenschap voor Meinke Pons

19-03-2018 Sport Redactie

Meinke Pons op de eerste plek met goud op de balk

TURNEN - Zaterdag 17 maart werd in Amsterdam in het multifunctionele sport- en evenementencentrum SportXperience de Districtsfinale Turnen dames 3e divisie district Zuid-Holland gehouden. In de maar liefst 2500m2 grote turnhal, was Leonidas-Dovido aanwezig met drie  turnsters, die zich voor deze finale hadden geplaatst.

Vroeg in de ochtend mocht Evy vd Sar het spits afbijten bij de pupillen 2. Het halen van de finale was voor Evy het bewijs dat ze weer helemaal terug is na een zware blessure. Hierdoor kon ze eigenlijk voluit turnen en vooral genieten van haar finale. Met een gelukte kip leverde dit haar de 18e plaats op van het district.

In de volgende ronde na Evy was het de beurt aan Julia Oorthuis en Meinke Pons. Julia had last van zenuwen en brug lukte daarom met ‘inturnen’ niet helemaal. Haar laatste beurt was gelukkig wel goed en daarmee begon ze alsnog zelfverzekerd aan haar wedstrijd. Julia turnde iedere oefening een stukje beter en eindigde uiteindelijk met een knappe foutloze meerkamp op een knappe 21e plaats in een enorm sterk veld.

Meinke had zich voor vandaag als doel, na twee sterke wedstrijden in de kwalificaties, de top 10 gesteld. Zij begon op vloer, met een hele sterke oefening en een score van 11.250 kwam zij binnen op een mooie 6e plaats. Als tweede oefening was er de sprong. En hele mooie halve draai in, halve draai uit en een score van 11.200. Meinke klom naar een gedeelde 5e plaats na twee toestellen. Als 3e toestel kwam Meinke in actie op brug, een toestel waar de afgelopen periode hard aan is gewerkt en haar moeilijkheid is een stukje omhoog getraind. Ook hier behaalde ze een score van 11.100. Als laatste balk, momenteel het beste toestel van Meinke. Met een beheerste oefening en een score van 10.800 nam Meinke uiteindelijk de bronzen medaille mee naar huis.

Op zondag 18 maart kwam Meinke weer in actie op de toestelfinale van het onderdeel balk. Een hele beheerste oefening zonder grote fouten bracht haar met een puntentotaal van 10.700 naar de 1e plaats! Balk kampioene van Zuid-Holland met een verschil van 1,8 punten op de nummer 2.

Na twee dagen turnen keerde Vlaardingse equipe moe maar zeer voldaan terug naar huis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date