Categorieƫn

Service

Britney en Isolde naar landelijke kwartfinales turnen

Britney en Isolde naar landelijke kwartfinales turnen
Sport

Britney en Isolde naar landelijke kwartfinales turnen

  • Redactie
  • 24-01-2016
  • Sport
Britney en Isolde naar landelijke kwartfinales turnen

TURNEN - Voor de jongste turnsters Triade in de tweede divisie en de Jeugd was het gisteren in Amsterdam de tweede wedstrijd en mogelijkheid om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden.

In de eerste rondes mochten de jongste meisjes starten. Voor Ebony en Floor van Triade was het veld nog te sterk, zij turnden een hele nette wedstrijd en verbeterden zich ten opzichte van de eerste wedstrijd maar helaas niet genoeg voor doorstroming naar de kwartfinales.

Isolde van Leeuwen turnde uiterst sterk, maakte nog wel een paar foutjes maar pakte genoeg punten en plaatste zich voor de volgende ronde. Voor haar zus Murielle van Leeuwen was het lang spannend of zij wel zou deelnemen. Een hele nare blessure aan haar knieƫn beperkt haar al maanden in de training en de trainsters hadden er niet op gerekend dat zij dit jaar nog wedstrijden zou kunnen turnen. Echter vol motivatie turnde zij gister een basis programma, heel netjes maar uiteraard niet voldoende voor doorstroming. Zij kan nu verder herstellen en zich richten op het volgende seizoen.

In de laatste ronde mocht jeugdturnster Britney Bordewijk haar wedstrijdprogramma laten zien. Toch wel met wat zenuwen maar prima wedstrijd geturnd. Helaas een val moeten incasseren met flikflak op balk. Op het toestel brug moest nog hard gewerkt worden aan stabiliteit en dat heeft zij zeker laten zien gisteren: een volle 1,5 punt erbij en hier kan nog meer uit gehaald worden. Ook Britney mag zich opmaken voor de kwartfinales in Maart, met een 11de plek van de 24 turnsters.

Aankomende zondag volgt de laatste regiowedstrijd voor de 3de divisieturnsters in Hellevoetsluis.