Bizarre 'wedstrijd' voor VFC

• 08-05-2017
VOETBAL - Op een winderige kille zondagmiddag trok VFC naar Den Haag. Er werd gespeeld op het tweede (kunstgras)veld, omdat het hoofdveld niet gekalkt was. De tegenstander trad aan met slechts tien man. Van een echte wedstrijd was dan ook alleen in de eerste minuten sprake. Toen VFC eenmaal de score had geopend, was er van tegenstand nauwelijks meer sprake. Tussen de dertiende en dertigste minuut liep VFC eenvoudig uit naar 0 - 4. Uit een hoekschop werd de 1 - 4 binnengekopt in de 33e minuut. Nog voor rust vielen de 1 - 5 en 1 - 6.

Na rust kreeg VFC in de 49e minuut een strafschop. Eén van de tegenstanders beledigde de scheidsrechter en kon vertrekken. Dus nu nog tegen negen tegenstanders! De strafschop werd benut 1 - 7. Daarna liepen de Vlaardingers eenvoudig uit naar 1-15, waarbij vooral gezorgd werd dat Justin topscorer van de tweede klas kon worden.

De tegenstander wilde niet meer verder: de laatste man vertrok richting kleedkamer met in zijn kielzog de keeper. Die laatste kwam gelukkig nog terug en zo kon het potje worden uitgespeeld.

Doelman Kooij trok mee in de aanval en zijn teamgenoten deden er alles aan hem te laten scoren. Dat lukte: Simon mocht de zeventiende scoren. Doordat we zonder keeper verder speelden (die bleef in de spits) kon de tegenstander nog 2 keer scoren. VFC deed dat ook nog een keer: eindstand 3 – 18.