Bij Zwaluwen nemen ze pesten serieus

09-09-2018 Sport Redactie

VOETBAL - Bij v.v. Zwaluwen nemen ze pesten serieus en streven ze naar een klimaat waarin de spelers, ouders en vrijwilligers elkaar op een respectvolle en correcte wijze behandelen. Pestgedrag ondermijnt dit streven en past ook niet binnen de sfeer van de vereniging.  

Om pestgedrag tegen te gaan heeft het bestuur van v.v. Zwaluwen samen met spelers, ouders en trainers de handen ineengeslagen en een anti-pestprotocol opgesteld. Het beleid tegen pesten is erop gericht om de leden op de hoogte te brengen van alles wat de vereniging wil doen om ook op dit specifieke vlak een veilige omgeving te creëren voor de spelers. 

Annemiek Brandsma, bestuurslid Sociale Jeugdzaken zegt hierover: “Belangrijk is niet alleen dat we adequaat optreden tegen pestgedrag maar ook duidelijke afspraken maken met ouders, spelers en vrijwilligers om pestgedrag te voorkomen. Wij staan voor een brede aanpak van pestproblematiek en willen binnen onze vereniging een zo groot mogelijk draagvlak creëren om pestgedrag aan te pakken. De steun van spelers, ouders en trainers hierin is belangrijk en deze groepen betrekken we dan ook in het anti-pestbeleid. Dat is ook de reden waarom het anti-pestprotocol is ondertekend door vertegenwoordigers van zowel het bestuur, als de spelers, ouders en trainers”.  

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date