Categorieën

Service

Beste acht NK voor jeugd Triade

Beste acht NK voor jeugd Triade
Sport

Beste acht NK voor jeugd Triade

  • Redactie
  • 22-11-2015
  • Sport
Beste acht NK voor jeugd Triade

De Jeugdturnsters van Triade

TURNEN - Prinsenbeek was op zaterdag 21 november het toneel voor de Finale van het NK Turnen voor teams en zo ook voor de Jeugdturnsters van Triade die vol zenuwen vroeg in de ochtend met hun supporters afreisden naar Brabant.

Van de 4 turnsters mochten er op elk toestel 3 hun wedstrijd turnen waarbij dan uiteindelijk de hoogste 2 cijfers meegaan voor het eindresultaat. De ploeg moest op balk starten en dat is altijd een lastig toestel, zeker om de wedstrijd mee te openen. Maar de dames waren erop gebrand hier meteen een goede score neer te zetten. Liselot startte met een goede oefening en zette met een 12.233 al meteen een uitstekende score neer. Dit cijfer daarna werd ruimschoots overtroffen door Roos met een 12.700 en Britney 13.333. Een hele sterke start dus en de dames zaten meteen lekker in de wedstrijd.

Het volgende toestel was vloer en ook hier zetten de dames wederom een superscore neer van 13.300 (Liselot) en 14.800 (Britney). De volgende twee toestellen waren sprong en brug. Op sprong werd Nina ingezet naast Liselot en Britney, waar een 11.675 (Nina) en een 11.725 (Britney) mee werd genomen naar de teamscore. Als laatste toestel brug, wat nog niet het sterkste toestel is van het team, waarbij de dames hun wedstrijd keurig hebben afgemaakt; niet de zwaarste oefening werd geturnd maar praktisch zonder fouten: een 12.800 (Liselot) en 12.900 (Britney).

De turnsters hebben heel erg mooi turnen laten zien en het maximale eruit gehaald, uiteindelijk leverde het zaterdag een totaalscore van 103.3 punten op wat een 8ste plaats van de 11 teams in de finale opleverde. Heel trots en tevreden vertrokken de turnsters, trainster en supporters weer terug naar Vlaardingen.