Belangrijke overwinning korfballers Twist

• Redactie
  • 28-01-2018
KORFBAL – Op zaterdag 27 januari stond voor de korfballers van Twist de belangrijke terugwedstrijd tegen Erasmus op het programma. Van alle wedstrijden die er tot nu toe zijn gespeeld was Erasmus de best korfballende tegenstander dus ook nu werd er een moeilijke wedstrijd verwacht.
In het begin leek daar geen sprake van te zijn want Twist kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Hierna stokte het scoren bij de Vlaardingers en Erasmus kwam steeds beter in het spel mede door de moeite die Twist had met de twee lange heren van de tegenstander ( beide ruim twee meter). Voordat de Vlaardingers het in de gaten hadden stond het 6-2 voor Erasmus. Na 17 minuten deed Twist eindelijk weer wat terug: 6-3. Maar echt dichterbij kwam de ploeg niet want de rust ging in met een 10-5 achterstand voor de Vlaardingse ploeg.

De tweede helft moesten er uit een ander vaatje getapt worden. Het eerste doelpunt viel echter weer voor Erasmus: 11-5. Maar dit doelpunt werd Twist wel wakker geschud en door nu wel de ballen door de mand te ‘knikkeren’ (wat de eerste helft niet lukte ) kwam de ploeg binnen 10 minuten terug tot 12-10. Erasmus stribbelde nog even tegen maar na 20 minuten was de stand eindelijk weer gelijk: 16-16. De laatste 10 minuten waren erg spannend maar door slim te spelen scoorden de Vlaardingers nog drie keer en wisten ze Erasmus van het scoren af te houden. Bij het laatste fluitsignaal stond er 16-19 in het voordeel van Twist op het scorebord.

Al met al een zwaar bevochten , maar misschien niet mooie overwinning. Maar wel weer dichterbij bij het kampioenschap. Bij de heren wist Sem Tok er negen te maken en Nienke Boersma was de meest scorende dame met drie punten.