Avondje VFC groot succes

• Redactie
  • 25-09-2018
VOETBAL - Afgelopen zaterdag stond het welkbekende 'Avondje VFC' op het programma aan de Sportlaan. Deze tot een jaarlijkse traditie uitgegroeide avondwedstrijd is een garantie gebleken voor een afgeladen sportpark en een tot in de late uurtjes volle kantine. Zo ook deze editie. Een bomvol sportpark bekeek de waterwegderby's VFC (za) - SVV (za) en VFC (zo) - SVV (zo).

De zaterdagvoetballers van VFC zijn het seizoen flitsend begonnen. Op eigen kunstgrasveld won de ploeg van oefenmeester Bas van Loenen de Waterwegderby tegen de zaterdagvoetballers van SVV met 5-1. Al na een half uur spelen stond het 3-0 voor de Kwekkers. Nino Netten (2x) en Pim Mudde lukte het vroeg het net te vinden. Voor rust werd het ook nog 5-0 door Silvano Kouwenberg en Dimitri van der Meer voordat Ruben van Russel namens de bezoekers iets terug kon doen.

Vervolgens was het de beurt aan de zondagvoetballers van beide clubs. De wedstrijd begon gezapig met matig spel van beide ploegen en veel balverlies. Pas in de 20e minuut was er het eerste gevaar voor het VFC-doel, waarbij keeper Ketting deskundig redde. Het wachten was op een doelpunt, want dat had de wedstrijd nodig om echt te ontbranden. In de 34e minuut werd dat wachten beloond: Een prima voorzet van Siegersma van links werd door Roy van de Graaf keihard binnengekopt: 1-0 voor VFC (zo). Er kwam wat meer schwung in de wedstrijd en even leek het erop dat VFC ook de 2-0 ging maken. In de 41e minuut werd het 1–1: de bal werd na een afgeslagen aanval snoeihard ingeschoten. Daarna was het SVV dat de voorsprong leek te gaan pakken. De ruststand blijft echter steken op 1-1.

Na rust werd het spel een stuk beter met af en toe van beide zijden prima voetbal. VFC creëerde de meeste kansen, maar een uitstekende SVV-keeper stond een voorsprong in de weg. Toen de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde stond dan ook de 1-1 ruststand nog steeds op het scorebord. Beide ploegen mogen tevreden zijn met een punt.

Het 'Avondje VFC' werd afgesloten met een feestavond in de, tot de nok toe gevulde, kantine van VFC. Het was weer een memorabele avond op het sportcomplex van VFC.