Anna van Droffelaar naar Olympisch festival

15-07-2019 Sport Redactie

ZWEMMEN - Zondag 21 juli start in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF). Hét sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar wordt gehouden.

Zo'n 2.400 sporters uit vijftig Europese landen reizen naar Baku af, waar ze in tien verschillende takken van sport gaan strijden om de medailles. Ook Nederlandse jonge sporters komen met Talent TeamNL in actie.

In totaal bestaat TeamNL uit 38 sporters met als Chef de mission Minke Booij, oud-hockeyster. Anna van Droffelaar, zwemster van Zwem Vereniging Vlaardingen Schiedam en KNZB Opleidings Centrum Den Haag, maakt onderdeel uit van het team. Ook wordt er deelgenomen aan de sporten turnen, handbal, worstelen en judo door het TeamNL.

Anna heeft haar EJOF limieten op de 100m schoolslag en 100m rugslag. En zal naast deze afstanden onder andere ook uitkomen op de 50m vrij, 200m vrije slag en de estafettes. Wil je haar volgen dat kan op www.nocnsf.nl/baku2019Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date