'We hoeven voor geen enkele ploeg in deze competitie onder te doen'

22-05-2020 Sport Redactie

VOETBAL – Het voetbalseizoen kwam in Nederland dit seizoen tot een abrupt einde. Zo ook bij VFC aan de Sportlaan. Aanvoerder Pim Mudde blikt terug.

“Voor mijzelf is dit natuurlijk verre van een geslaagd seizoen geweest’’, aldus Pim Mudde. ,,Door problemen met mijn knie en twee spierscheuringen heb ik maar zo’n vijf wedstrijden kunnen spelen. Ik word door mijn medespelers dan ook wel ‘de veteraan’ genoemd, omdat ik van blessure naar blessure ga. Door de corona heb ik nu wel genoeg tijd om mijn benen wat aan te laten sterken, waardoor de blessures hopelijk verleden tijd zijn. Ik zit namelijk niet op nog zo’n seizoen te wachten.”

Hoewel er van een eindklassering niet gesproken kan worden, eindigde VFC (za) op een nette vierde positie. Mudde: “De vierde plek in het eerste seizoen in de derde klasse is zeker geen slechte eindklassering. We mogen hier dan ook best tevreden mee zijn. Het is ons net niet gelukt om een periode binnen te slepen. Hier hadden we achteraf gezien natuurlijk niets aan gehad, maar het was wel een mooie beloning geweest voor de progressie die wij dit seizoen geboekt hebben. Ondanks dat we net gepromoveerd waren, was het voor ons zeker een doel om dat dit jaar direct weer te doen. Ook omdat we gedurende het seizoen merkte dat we voor geen enkele ploeg in deze competitie onder hoeven te doen. Het uitspelen van wedstrijden was voor ons dit seizoen een groot probleem. We hebben meerdere malen een voorsprong verspeeld en we hebben het vaak onnodig spannend laten worden. Dit zal vast en zeker iets te maken hebben met het feit dat we een jonge ploeg hebben, maar ik vind dit een te makkelijk excuus. Ook als je jong bent kun je in de laatste minuut gewoon met je man meelopen bij een corner. We hebben het hier als ploeg over gehad en zijn tot de conclusie gekomen dat wanneer er een voorsprong verdedigd moet worden, we dingen ineens heel anders gaan doen. In plaats van de voetballende oplossing te zoeken wordt sneller de lange bal gehanteerd en dat is niet waar onze kracht ligt. Hierdoor komen we vervolgens onnodig onder druk te staan en worden we steeds verder naar achter gedwongen.”

Toen VFC (za) medio 2017 voor het eerst aantrad in de 4e klasse, was meteen de doelstelling om te promoveren naar de 2e klasse. Mudde: ,,Vanuit VFC is de doelstelling uitgesproken om binnen drie jaar van de derde naar de tweede klasse te promoveren. Het mag dus duidelijk zijn dat we volgend jaar graag voor promotie mee willen spelen. Dit kan door een periodetitel of door een hoge eindklassering. Andere ploegen in onze competitie hebben best wat mutaties ondergaan en het is dus afwachten of ze hier sterker of zwakker door zijn geworden.’’Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date