Zwemverbod Buizengat: 'Kon dat niet anders?'

21-08-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN –  Waarom is er een zwemverbod voor iedereen na 18.00 uur en hoe groot was nou eigenlijk de overlast bij het Buizengat? Raadslid Wouter de Reus van de ChristenUnie/SGP stelde er deze week vragen over aan het college van B&W. Er zijn weinig alternatieven voor de jeugd om buiten te zwemmen en De Reus wil daarom exact de motivatie weten voor het zwemverbod. Politiek opportunisme of het ijzer smeden als het heet is?

Wouter de Reus wil in ieder geval weten hoeveel meldingen er waren van overlast. Hoeveel mensen klaagden hierover en wie waren dat dan, aldus De Reus. De lijst mag overigens geanonimiseerd worden aangeleverd aan het raadslid. En dat geldt dan ook wat hem betreft voor de lijst met uitgedeelde waarschuwingen en bekeuringen aan overlast veroorzakende jongeren in en rond het Buizengat.

De Reus wil tenslotte ook weten of het hier om een grotere of kleinere groep ging bij het Buizengat. Ook of er geen minder ingrijpende alternatieven waren om de overlast aan te pakken. En ook hoeveel prullenbakken de gemeente geplaatst had op deze locatie en hoe vaak die dan geleegd werden. Naar verwachting komen de antwoorden als de zomer ten einde is.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date