Categorieën

Service

Zo waarlijk helpe mij…

Zo waarlijk helpe mij…
Politiek

Zo waarlijk helpe mij…

  • Redactie
  • 30-03-2018
  • Politiek
Zo waarlijk helpe mij…
VLAARDINGEN – In een speciale raadsvergadering is gisteren de nieuwe gemeenteraad van Vlaardingen geïnstalleerd nadat een dag eerder afscheid was genomen van de ‘oude’ ploeg. Maar liefst zeventien nieuwelingen namen plaats in de raadszaal om daar de belofte (‘dat verklaar en beloof ik’)  of de eed (‘zo waarlijk helpe mij God almachtig’) af te leggen.

Afhankelijk van welke partijen een nieuw college gaan vormen zullen mogelijk nog wat oudgedienden die het ‘net niet hebben gehaald’ of nog meer nieuwe gezichten de plekken innemen van wie het tot wethouder schopt.

Wie de uitslag  van de verkiezingen erop naslaat kan zien dat je zelfs met een gering aantal stemmen een zetel kan innemen. Zo heeft nieuweling Marcel Kerkhof van de SP met slechts 25 stemmen een plek bemachtigd en is Daniël Gerritsen van Lijst 13 met 590 stemmen (meer dan menigeen in de raad wist te halen) afgevallen. Het hangt allemaal samen met het halen van de kiesdrempel: een partij moet een minimum aantal stemmen halen anders is het over en sluiten voor de komende vier jaar.