Woekerrentes bij GKB ook in Vlaardingen een feit!

17-12-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Statushouders die een lening krijgen om een woning in te richten, betalen over die lening in Vlaardingen nul procent rente. Een moeder die met haar kinderen op straat is gezet betaalt daarvoor het maximale tarief. Voor haar geldt een tarief van 12,5 tot 14 procent. Dat schiet de Vlaardingse SP-fractie in het verkeerde keelgat. ,,Iedereen moet behandeld worden op basis van gelijkwaardigheid'', meent raadslid Ingrid Wijker.

In 2016 hebben de ChristenUnie/SGP en de SP een motie ingediend waarin zij verzochten een onderzoek in te stellen naar de mogelijkheid om de rentes gelijk te stellen voor iedereen die gebruik maakt van de lening voor inrichtingskosten in Vlaardingen. Daarna werd echter van de wethouder niet veel meer vernomen. Tijdens een uitzending van het consumentenprogramma Kassa onlangs werd duidelijk dat Vlaardingen ook een gemeente is met woekerrenten op dit soort leningen. Onze gemeente hanteert het maximaal wettelijk toegestane tarief. 

De SP vraagt het college van burgemeester en wethouders om iedereen - statushouder of niet - op dezelfde manier te behandelen en met de Gemeenteljke Kredietbank afspraken te maken over het gelijktrekken van de rente naar een tarief van bijvoorbeeld vijf procent.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date