Wie wordt in Vlaardingen de grootste?

14-03-2017 Politiek Erik Meijer

 VLAARDINGEN – Al weken domineren de komende Tweede Kamerverkiezingen het nieuws. Nog een nachtje slapen voor de stembussen kunnen worden gevuld. Daarna wacht een spannende avond vol uitslagen waarbij we natuurlijk vooral benieuwd zijn naar het stemgedrag in Vlaardingen.

De vorige Tweede Kamerverkiezing liep uit op een tweestrijd tussen de PvdA en de VVD. Dat is ook goed te zien aan bovenstaand kaartje waarop per stembureau te zien is wie de grootste was. De rode stipjes staan voor de PvdA (24 stembureaus), de oranje voor de VVD (11 stembureaus).

De vraag is hoe deze kaart er na morgen uit zal zien. Domineren weer twee partijen of strijden er meer partijen nek aan nek om de grootste te worden en zien we een meerkleurig palet dan de vorige keer?

De race lijkt onvoorspelbaarder dan ooit, mede omdat het maar zeer de vraag is in hoeverre de peilingen recht doen aan de werkelijke krachtsverhoudingen. We hebben het laatste jaar kunnen zien hoezeer de ‘glazenbolkijkers’ er naast zaten bij achtereenvolgens het Oekraïnereferendum, Brexit en Trump.

Het wordt ongetwijfeld een enerverende dag die uitmondt in vreugde bij de ene en diepe teleurstelling bij de andere partij. Maar voor het zover is, is het woord aan u. Stem!

Gerelateerd