Wethouder: verhaal VVD klopt niet

05-09-2017 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - De bewering  van de VVD dat het college bij de verkoop van de school aan de Van Limburg Stirumstraat de omwonenden negeert is pertinent onjuist. Verantwoordelijk wethouder Hans Versluijs is zichtbaar geïrriteerd als we hem spreken over de uitspraken die VVD fractievoorzitter afgelopen week deed. ,,Er staan in het verhaal van de VVD gewoon dingen die aantoonbaar niet kloppen'', aldus Versluijs. ,,Er wordt een vergelijking gemaakt tussen het Muskuskruid en de Globeschool aan de Van Limburg Stirumstraat, maar daar zitten wezenlijke verschillen tussen. Bij de voorgenomen plannen voor de bouw van bungalows aan het Muskuskruid zijn er essentiële fouten gemaakt en daar heb ik ook het boetekleed voor aangetrokken. De omwonenden aan de Van Limburg Stirumstraat zijn daarentegen al in een vroeg stadium betrokken bij de plannen om er veertien kluswoningen te bouwen. De geplande bijeenkomst op 11 september is alweer de derde dat we met buurtbewoners om tafel gaan zitten. Op de allereerste avond eerder dit jaar legden we onze plannen voor om de helft van die kluswoningen te bestemmen voor statushouders. Daar kwam gelijk weerstand tegen en daarop hebben we deze plannen aangepast. Op de tweede bijeenkomst bespraken we een aangepast voorstel: slechts maximaal drie van de veertien kluswoningen zouden we beschikbaar stellen voor statushouders en voor de meerderheid bleek dat niet zo'n probleem meer. Via een regeling met de Triodosbank kunnen deze statushouders een lening krijgen, tegen een marktconforme rente overigens. Dat geldt trouwens ook voor welke Nederlander dan ook, maar die zijn doorgaans wat goedkoper uit met een reguliere hypotheeklening''.

,,Het zit me nogal dwars dat de VVD zegt: hij doet het weer'', vervolgt Versluijs. ,,Elke vergelijking gaat echter mank, en dan wordt ook nog de mogelijke vestiging van een medisch centrum bij Park Hooglede er bijgehaald. Voor de eerste voorlichtingsbijeenkomst daarover op 11 juli 2016 zijn er huis aan huis uitnodigingen verspreid, iets wat ik zelf gecontroleerd heb. Elke actuele potentiële koper wordt bovendien nu voorgelicht over de mogelijke bouw van een medisch centrum, zo heeft de makelaar verzekerd. Projectontwikkelaar AM liet bij een gesprek onlangs ook nog weten dat het met de verkoop nu goed gaat. Wat de plannen voor het medisch centrum betreft is een groep vertegenwoordigers van bewoners op Park Hooglede helaas alleen bereid te praten als het over een andere locatie gaat. We hebben echter nu nog met dit plan de maken en zo lang die procedure nog loopt ben ik niet in positie om over andere locaties te spreken. Ik kan me wel vinden in een deel van de kritiek op de verkeersveiligheid; aan de wegen moet nog het nodige gebeuren en je moet bijvoorbeeld ook geen bouwverkeer met particulier verkeer samen laten gaan''.

Hans Versluijs heeft zo zijn mening over de verhalen die de ronde doen over het medisch centrum: ,,Een aantal ervan klopt niet'', vervolgt hij. ,,Zo komt er geen 24uurs apotheek en is er 's avonds geen verkeer van en naar het beoogde centrum. Wel weet ik dat er inmiddels al 50 bewoners of toekomstige bewoners zijn van Park Hooglede die zich willen inschrijven bij het medisch centrum als dat er komt''.

Met de omwonenden rond de school aan de Van Limburg Stirumstraat zijn er klankbordgroepen opgericht, waarmee de gemeente verdere gesprekken voert. Versluijs vindt dat niet meer dan normaal waar het gaat om het betrekken van bewoners bij (veranderingen in) hun omgeving. ,,Daarvan is de raad op de hoogte en ook van de eerdere informatiebijeenkomsten met deze bewoners. En dat wist dus ook de VVD'', bevestigt hij tenslotte.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date