Wethouder: Niet bouwen in de Broekpolder

28-05-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – ‘Dat heb ik niet gezegd en ook zeker niet gesuggereerd’. Aldus de reactie van wethouder Ivana Somers op de berichten over bouwen in de Broekpolder. 

Wethouder Somers had afgelopen maandag in een interview met presentator Vera Kalf voor Omroep Vlaardingen gesproken over het nieuwe Actieplan Wonen. En ook over verschillende bouwprojecten en plannen in Vlaardingen. Vanwege de coronacrisis is er nog geen uitgebreid participatietraject geweest waarbij inwoners van Vlaardingen konden reageren op de nieuwe visie, maar na de zomer zal dat waarschijnlijk wel op gang komen. Somers verwacht dat in die inbreng ook nog wel wat suggesties of ideeën over bouwen bij, of aan de rand van de Broekpolder. In het interview met Vera Kalf ‘tackelde’ ze dat niet direct, waarmee de indruk werd gewekt dat die opties open stonden, als daar een meerderheid voor te vinden was. ,,Ik heb echter duidelijk gezegd dat ik zelf hoop dat de Broekpolder groen blijft maar dat ik verwacht dat inwoners met een andere mening dit punt zullen inbrengen tijdens het participatie traject van de nieuw te maken Woonvisie’’, aldus Somers. ,,Tevens heb ik gezegd dat ik benieuwd ben wat Vlaardingen gaat kiezen. Dit is dus wat anders dan dat ik verwacht dat er gebouwd wordt in de Broekpolder’’.

Somers benadrukte tenslotte dat ze eerder als raadslid vanuit VV2000/Leefbaar Vlaardingen altijd op de bres heeft gestaan om te knokken voor een Broekpolder die blijvend groen zou blijven, zonder woningbouw. ,,Het is uiteindelijk de raad die daarover gaat, en een besluit uit de raad is voor het college een opdracht, een taak. Maar ook in de raad is er een politieke meerderheid tegen woningbouw in de Broekpolder’’, besluit ze.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date