Wethouder leert kinderen een lesje

07-11-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - ,,Wat voor diploma’s heb je nodig om hier te werken?’’ ,,Als ik een politieke partij wil beginnen, hoe moet ik dat dan doen?’’ Zomaar wat willekeurige vragen van de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool ’T Palet uit de Holy. De kinderen waren vandaag naar het stadhuis gekomen om daar bijgespijkerd te worden door wethouder van Onderwijs Ruud de Vries en fractievoorzitter Stefanie Solleveld van de PvdA.

Naast de vragen die de leerlingen afvuurden op De Vries en Solleveld, hadden de wethouder en de fractievoorzitter natuurlijk ook het nodige te vertellen over hoe het allemaal werkt in ‘de politiek’. Dat de gemeenteraad het hoogste bestuursorgaan was bijvoorbeeld en niet de burgemeester en zijn wethouders. ,,Ik ben dus de baas van deze meneer’’, vertelde Solleveld met een glimlach aan de kinderen.

Dat kinderen zich misschien nog niet voor politiek interesseren bleek niet waar. In een kleine quiz over politiek werden vrijwel alle vragen goed beantwoord. Meest opvallend detail was misschien wel dat iedereen de namen wist te noemen van de kandidaten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date