Wethouder Hoekstra waant zich in de Efteling

16-03-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Arnout Hoekstra gooide gisteren een 'balletje op' richting Unilever om het hoofdkantoor in Vlaardingen te vestigen. Fractievoorzitter en lijsttrekker van de PvdA Stefanie Solleveld betoogt in een ingezonden brief waarom dat onrealistisch is.


,,Vol verbazing las ik zojuist het verhaal van wethouder Hoekstra op Vlaardingen24. De wethouder biedt Unilever aan het Britse hoofdkantoor te huisvesten op ons Vlaardingse Unileverterrein in plaats van in Rotterdam.  

Dit zou de oplossing zijn voor de honderden banen die verloren gaan, nu Unilever vertrekt uit Vlaardingen. Beste lezers, dat Unilever voor Rotterdam kiest is niet zomaar. In Rotterdam staat al een hoofdkantoor van Unilever en is tevens de Europese marketingafdeling gevestigd. Het zoeken van een andere locatie is helemaal niet aan de orde.

En zelfs al zou Unilever voor wethouder Hoekstra de telefoon opnemen en voorbij willen gaan aan de lobby die door burgemeester Aboutaleb en premier Rutte voor Rotterdam is gevoerd, dan nog gaat het om hooguit 50 werkplekken. Dat in het Vlaardingse Unilever Research laboratorium met 65000m2. De medewerkers van het bedrijf hoeven wat mij betreft niet als legbatterijkippen opeen gepakt te zitten, maar dit lijkt me voor 50 man toch wel erg aan de maat.

Dit is ook zeker niet de oplossing voor de werkgelegenheid die Vlaardingen verliest, let wel het gaat om honderden banen.

Dus meneer Hoekstra droomt u lekker verder. Dit is wat wij noemen verkiezingsretoriek. U houdt de Vlaardingers een worst voor!  De PvdA Vlaardingen zet in op volledige werkgelegenheid op het Unileverterrein en niet zoals de SP op een combinatie van wonen en werken. Deze banen hebben we hard nodig voor Vlaardingen.

Doe wat écht nodig is voor de stad!''

Stefanie SolleveldGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date