Wethouder haalt uit naar oppositie

09-07-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Afgelopen donderdag lag wethouder Arnout Hoekstra onder vuur tijdens een interpellatiedebat. Hoekstra werd vanuit verschillende kanten, waaronder door Ron Boers van ONS.Vlaardingen, Stefanie Solleveld van de PvdA en Ivana Somers van de VV2000/Leefbaar Vlaardingen, vooral verweten dat hij over belangrijke financiële informatie beschikte voordat er een coalitie was gevormd en deze pas vrijgaf nadat de voltallige raad al over de plannen voor de komende vier jaar had gesproken. Die plannen staan nu op losse schroeven, want de financiële positie van Vlaardingen blijkt minder rooskleurig dan dat Hoekstra eerder had voorgehouden .

Aan het eind van de avond dreigde even een motie tegen de wethouder, maar raadslid Ron Boers van ONS.Vlaardingen deelde uiteindelijk mee dat een en ander aangehouden werd tot aan de voortzetting van de raadsvergadering, die op woensdag 11 juli plaatsvindt.

Afgelopen zaterdag spuwde Arnout Hoekstra zijn gram over de raadsavond en (een deel van) de oppositie in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij sprak over een mislukte ‘couppoging’ van Solleveld en Somers en uitte zich nogal laatdunkend over de twee: ,,Uiteindelijk gaat het om de cijfermatige meerderheid. De twee dames kunnen hard schreeuwen, en met hun hoge hakken stampen op de parketvloer, maar qua zetels slaan ze nog geen deuk in een pakje boter.'' (AD Waterweg, 7/7/18)

Hoekstra ging daarbij gemakkelijk voorbij aan de kritische vragen en houding van andere partijen en een dreigend initiatief van, naar verluid, de fractie van ONS.Vlaardingen, om tegen de wethouder een motie van wantrouwen in te dienen. Dat die in het artikel niet genoemd werden bij de ‘couppoging’ komt mogelijk doordat ONS ook in het college ‘zit’ met een wethouder.

Overigens reageerde fractievoorzitter Stefanie Solleveld laconiek op de uitspraken van Arnout Hoekstra: ,,Ik draag geen hakken, dus dit gaat niet over mij’’.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date