Categorieën

Service

Wethouder gaat parttime werken

Wethouder gaat parttime werken
Politiek

Wethouder gaat parttime werken

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 05-01-2016
  • Politiek
Wethouder gaat parttime werken

VLAARDINGEN – Wethouder Ruud de Vries gaat binnenkort een dag per week aan de slag bij voormalig interim-burgemeester van Vlaardingen, Bas Eenhoorn. De Vries is gevraagd door digicommissaris Bas Eenhoorn om ambassadeur te worden van de digitale overheid. Voor het zover is moet nog wel de gemeenteraad een voorstel aannemen, maar uit verschillende bronnen blijkt dat er zich al een meerderheid achter lijkt te scharen. Burgemeester Bert Blase neemt het aandachtsgebied vergunningen uit de porttefeuille van de wethouder over.

De Vries blijft een aantal ‘zware onderwerpen’ nog wel zelf doen, waaronder economische zaken, binnenstad en stadspromotie. Kan hij, met de tijd die hij over heeft, de ambitie om Vlaardingen op te stuwen als tweede winkelstad/centrum van de regio daarmee waarmaken ? ,,Dat zul je mij niet meer horen zeggen’’, aldus De Vries bij de persbijeenkomst vanmiddag waar het besluit werd meegedeeld. ,,De afgelopen anderhalf jaar heb ik veel tijd gestoken in deregulering, waaronder zaken in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en de openings- en sluitingstijden van ondernemers waaronder de horeca. Dat onderdeel is nu afgerond. Voor wat betreft de binnenstad heeft de kwartiermaker (Rondald Huiskens, red.) veel goed voorbereidend werk gedaan en er zijn nu meerdere partijen bereid er verder de schouders onder te zetten om een Binnenstadsmanager te benoemen die dat doorpakt. Ik heb er vertrouwen in dat dit binnenkort in alle opzichten gerealiseerd kan worden’’.

Met de vraag van Nationale Commissaris Digitale Overheid Bas Eenhoorn om ambassadeur te worden is De Vries zeer vereerd. ,,Vlaardingen viel al eerder in positieve zin op doordat we bijvoorbeeld als eerste gemeente het nieuwe jaarlijks verplichte ICT-Beveiligingsassessment DigiD gehaald hebben. In die fase was er al contact met de ‘Digitale Overheid’. Afgelopen oktober/november zijn er gesprekken gevoerd over een mogelijk rol voor mij daar en nu is er dan het raadsvoorstel, waarover de raad zich natuurlijk nog moet buigen’’.

Het raadsvoorstel om De Vries dienstverband naar 80% terug te brengen is nog niet geagendeerd, maar zal waarschijnlijk in de raadsvergadering van 21 januari aanstaande behandeld worden. Mogelijk zal de wethouder daarin nog wel vragen krijgen hoe hij een aantal zaken in de resterende werktijd nog beter op de rit zal krijgen, waaronder de relatie met de ondernemersvereniging IKV Ondernemend Vlaardingen. Dit ondanks dat zijn soms bekritiseerde functioneren natuurlijk los staat van zijn parttime dienstverband bij de Digitale Overheid.