Wegslepen auto's zonder kentekens nog niet mogelijk

23-01-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Onze collega's van Schiedam24 brachten de vorig jaar een aantal malen artikelen over auto's zonder kenteken die zonder pardon door de gemeente Schiedam (samen met de gemeente Rotterdam) op een takelwagen werden gezet en afgevoerd.

Op zich lijkt dat niets bijzonders maar de gemeente Vlaardingen liet bij monde van toenmalig burgemeester Jetten, in een soortgelijk geval in de Westwijk, juist weten dat auto's niet - om het enkele feit dat ze kentekenloos staan geparkeerd op de openbare weg - kunnen worden afgevoerd. De gemeente Vlaardingen plakte slechts stickers op de voertuigen. En dat verschil is vreemd, zo meende de fractie Boers. De partij heeft het college van burgemeester en wethouders om opheldering gevraagd en ging er daarbij met een gestrekt been in.

,,Waarom kan dat in Schiedam wel en in Vlaardingen niet?’’, was de belangrijkste vraag van de fractie Boers. Het antwoord daarop kwam deze week en dat was eigenlijk vrij simpel: Op dit moment kan een auto alleen weggesleept worden als deze defect is, er een onveilige situatie is of als het een wrak betreft. Dat staat allemaal in de Algemeen Plaatselijke Verordening en die wordt goedgekeurd door…de gemeenteraad. De gemeente overweegt inmiddels wel een aanpassing van die APV op dit punt.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date