Categorieën

Service

Waar blijven die bomen ?

Waar blijven die bomen ?
Politiek

Waar blijven die bomen ?

  • Redactie
  • 20-11-2015
  • Politiek
Waar blijven die bomen ?

VLAARDINGEN – De bewoners van een appartementencomplex aan de Korhoenlaan worden er gek van: de geluidshinder, veroorzaakt door brommers en auto’s. Toen ze hun woning zo’n zes jaar geleden kochten werd hen voorgespiegeld dat er bomen en struiken geplant zouden worden tussen de woningen en de weg. Er ligt echter alleen maar een grasstrook en een fietspad. De ChristenUnie/SGP fractie heeft er vragen over gesteld aan het college.

,,Het ontbreken van bomen en bosschages maakt dat het geluid ongehinderd tegen de gevel van het complex komt en naar mijn menig blijft hangen of echoot in het balkon’’, aldus raadslid Erik van Pienbroek. ,,Op het balkon wordt het geluid heel sterk ervaren en met mooi weer buiten zitten is geen plezier’. Ook de verkeersdruk op de Korhoenlaan is toegenomen nadat er aanpassingen zijn gedaan aan de afslagen op de A20. Hierdoor komt er meer verkeer vanaf afslag Schiedam en dit gaat via de Korhoenlaan de Holy in. Daarnaast wordt de wordt de Korhoenlaan, door haar ruime en rechte ligging, ook als racebaan gebruikt en dit brengt nog meer geluidsoverlast met zich mee’’.

Van Pienbroek vraagt vervolgens aan het college hoe het zit met de eerder voorgespiegelde belofte: ,,Klopt het dat destijds aan toekomstige bewoners is gecommuniceerd dat er bosschages en bomen geplant zouden worden voor het complex?’’ Hij verzoekt ook verschillende geluidsmetingen te doen  in de appartementen, zowel met geopende als gesloten pui en te onderzoeken of aanplanten van bomen en bosschages leiden tot aanzienlijke vermindering van de geluidsoverlast. ,,Bent u bereid, als dit planten inderdaad zou leiden tot vermindering van de geluidshinder, om hieraan uitvoering te geven ?’’

Met betrekking tot de waargenomen snelheden vraagt Van Pienbroek tenslotte of er wel eens snelheidsmetingen op de Korhoenlaan worden gehouden en of er mogelijk snelheidsbeperkende maatregelen genomen kunnen worden.