Categorieën

Service

VVD raadslid stapt over naar ouderenpartij

VVD raadslid stapt over naar ouderenpartij
Politiek

VVD raadslid stapt over naar ouderenpartij

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 14-01-2018
  • Politiek
VVD raadslid stapt over naar ouderenpartij
VLAARDINGEN – Bij de VVD bedankte Nol Kloosterman onlangs voor een vrijwel onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst. Bij de AOV (Algemeen Ouderen Verbond) is hij inmiddels binnengehaald als nummer twee op de concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar. De leden moeten zich er nog wel ‘even’ over uitspreken, maar gezien de aanhang van de partij zou een nieuwe raadszetel Nol Kloosterman, in ieder geval theoretisch, vrijwel niet meer kunnen ontgaan. Het kan snel gaan in het politieke landschap.

Desiree de Jong, fractievoorzitter van de AOV: ,,We raakten in gesprek, we zijn immers ook politieke collega’s. Toen volgden de ontwikkelingen bij de VVD zich snel op en ons eerst laconieke gesprek werd serieuzer. In onze fractie zelf passeerde ook het een en ander waardoor we afscheid moesten nemen van Aad de Boer. Daarna is unaniem besloten om Nol Kloosterman op plek 2 te zetten. Iedereen in de partij heeft daar goed over na mogen denken maar we vinden Nol van grote toegevoegde waarde voor de AOV. We zijn hartstikke blij met hem.’’

Nadat bij de laatste ledenvergadering de aanstormende ‘jeugd’, onder leiding van lijsttrekker Bart Bikkers, het roer bij de VVD had overgenomen, leken de politieke carrières van Kloosterman en zijn VVD collega Vera Kalf-Muller ten einde gekomen. Oplopende spanningen, en het feit dat de nieuwe garde zich exclusief de toegang tot de lokale website had toegeëigend, zorgden ervoor dat er een definitieve breuk kwam tussen de VVD en het duo Kalf/Kloosterman. Die laatste scheidden zich af van de moederpartij en gingen als fractie tot de nieuwe raadsverkiezingen door als Lijst Kalf-Müller. Voordat het zover was waren er echter al contacten gelegd met andere partijen. Kloosterman vond daarbij dus uiteindelijk onderdak bij de AOV, Kalf kreeg op haar beurt, volgens goed ingelichte bronnen, elders geen ‘poot aan de grond’.