VVD pleit voor langere openingstijden winkels

14-12-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – De supermarkt van Albert Heijn aan het Veerplein wil de dag voor Kerst, op 24 december, twee uurtjes eerder open gaan. In plaats van de gebruikelijke openingstijden van 12.00 uur-18.00 uur zou dat van 10.00 uur-18.00 uur zijn. daarmee wil men de verwachte drukte zo vlak voor Kerst enigszins spreiden. Ook één van de supermarkten op de Loper heeft hiervoor een verzoek ingediend.

Fractievoorzitter Vera Kalf van de VVD laat weten dit verzoek te steunen en roept het college op om een en ander toe te staan. Kalf maakt zich daarbij wel druk om de eerste reactie vanuit het college: ,,Uit de berichten maken wij op dat voor die éénmalige verruiming van twee uur geen politiek draagvlak zou bestaan?’’, aldus Kalf. ,,Voor zover onze informatie strekt is dit incidentele verzoek nimmer in de Raad besproken dan wel een besluit over genomen. Om onnodige frustratie te voorkomen en de ondernemers met een kleine eenmalige aanpassing tevreden te stellen heeft de fractie van de VVD het College verzocht om aan het eenmalige verzoek ruimhartig tegemoet te komen. Wellicht dat het nóg beter kan door ook op zondag 31 december dezelfde verruiming van twee uur toe te staan’’.

Kalf stelt tenslotte dat met het inwilligen van het verzoek het speelveld voor de betreffende ondernemers op beide zondagen in MVS-verband gelijk is en toont de gemeente Vlaardingen zich van zijn goede kant om de Vlaardingse ondernemers tegemoet te komen in plaats van achter te stellen (ten opzichte van wat toegestaan wordt in Schiedam en Maasluis)Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date