Categorieën

Service

VVD bezorgd over Museum Vlaardingen

VVD bezorgd over Museum Vlaardingen
Politiek

VVD bezorgd over Museum Vlaardingen

  • Redactie
  • 31-01-2017
  • Politiek
VVD bezorgd over Museum Vlaardingen
VLAARDINGEN - De VVD maakt zich grote zorgen over de financiële positie van Museum Vlaardingen. De partij was van meet af aan kritisch over de exploitatie van het nieuwe museum. De recente berichten in de lokale media naar aanleiding van de Nieuwjaars speech van de interim-directeur van het museum, Jeanne Hoogenboom geven in de ogen van de VVD weinig reden tot optimisme over de toekomst. 

De liberalen vroegen ruim twee jaar geleden om alle stukken van Museum Vlaardingen die nodig zijn om subsidie aan te vragen maar het bleef volgens de partij daarna ‘oorverdovend stil’. ,,Tot iets meer dan een week geleden. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Museum Vlaardingen liet de waarnemend directeur weten dat museum meer geld nodig heeft. Het bezoekersaantal blijft namelijk enorm achter bij de verwachtingen.’’ 

De VVD vraagt nu aan het college van burgemeester en wethouders om de gemeenteraad zo snel mogelijk te informeren over de financiële positie van het museum. De partij vraagt om alle stukken die te maken hebben met het verlenen van subsidie aan het museum over de jaren 2015, 2016 en 2017.

Ook wil de VVD opheldering over de verleende ‘incidentele subsidie’ van 1,3 miljoen over 2015. ,,Wordt er geen structurele subsidie meer verleend aan Museum Vlaardingen?’’ De partij vraagt van het college de bevestiging – op grond van de jaarcijfers – dat het museum in staat is gebleken om zelfstandig te functioneren en te voldoen aan de vereisten die worden verbonden aan het verkrijgen van subsidie.