Vreugdevuren: afschaffen of toestaan?

09-10-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Als het aan GroenLinks ligt komt er een muziekfestival en worden de vreugdevuren met Oud- en Nieuw afgeschaft. Het CDA diende al eerder een motie in om aan de organisatie van vreugdevuren dezelfde eisen te stellen als aan evenementen, inclusief verplichte beveiliging (maar trok die ook weer in) en ONS Vlaardingen wilde altijd extra ‘blauw’ op straat bij de vreugdevuren. Kortom, net als de zekerheid dat de kruidnootjes eind augustus bij Kruidvat in de schappen liggen is het inmiddels een zekerheid dat de discussie over de vreugdevuren in Vlaardingen in oktober losbarst.

Deze week was het raadslid Marnix Alderliesten van het CDA die het onderwerp aanzwengelde. Alderliesten betoogt dat de vreugdevuren aan de Marathonweg en met name de Broekweg op steeds minder steun kunnen rekenen. Omwonenden die door de gemeente via een korte enquête naar hun mening worden gevraagd hebben het idee dat daar vervolgens niets mee gedaan wordt, zo stelt hij. Van de vragenlijsten wordt overigens weinig gebruikt gemaakt, waardoor deze niet representatief lijken voor wat ‘de buurt’ vindt.  

Alderliesten wil dat de gemeente betere alternatieven ontwikkelt om na te gaan wat omwonenden vinden: ,,Kan de gemeente in de toekomst de omwonenden van de geplande vreugdevuren in een eerder stadium betrekken bij het proces, zodat het niet de schijn heeft dat de ontheffing reeds verleend is?’’.  Overigens ‘brandt’  Marnix Alderliesten zich niet aan een mening over de vreugdevuren.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date