Voortbestaan Argos Mobiel voorlopig verzekerd

04-04-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Een meerderheid van de raad (25 stemmen voor en 6 stemmen tegen) stemde vanavond voor een extra financiële injectie voor Argos Mobiel. Argos Mobiel is als vervoersvoorziening een relatief goedkoop vervoermiddel voor korte ritten in de stad van deur tot deur. Daarmee wordt de drempel lager met name voor oude en/of eenzame mensen om de deur uit te gaan. De extra bijdrage van de gemeente bedraagt tot januari 2020 €100.000.

Er moest vooraf nog even uitgezocht worden of er geen sprake was van ongeoorloofde staatssteun, immers Argos Mobiel zou zo maar een gesubsidieerde concurrent kunnen zijn voor de reguliere taxibedrijven. Dit bleek niet zo, waardoor de weg vrij was voor het voorstel om Argos Mobiel te steunen.

De voorziening is dus vooral bedoeld is voor ouderen, en relatief goedkoop omdat dan minder draagkrachtige Vlaardingers er dan gebruik van kunnen maken. De VVD merkte vanavond op dat zij niet de indruk had dat er vooral ouderen met lage inkomens gebruik maken van Argos Mobiel, en stemde daarom tegen. Een alternatief, in de vorm van een amendement of motie werd daarbij in de stemming niet aangedragen door de liberalen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date