Verbazing over uitspraken wethouder

24-01-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Het Museum Vlaardingen verkeert in de financiële problemen. Althans, dat was volgens raadslid Arne van der Zande (VV2000/Leefbaar Vlaardingen) de strekking van de boodschap die Jeanne Hogenboom, vervangend directeur van het museum, af gaf bij de Nieuwjaarsreceptie. Wethouder van Financiën Arnout Hoekstra verklaarde daarentegen in het AD van afgelopen zaterdag 21 januari, twee dagen na de Nieuwjaarsreceptie van het Museum Vlaardingen, dat hij geen signalen hierover van het museum had ontvangen.

Van der Zande vind dit op zijn zachtst gezegd nogal vreemd en heeft er het college inmiddels vragen over gesteld. ,,Is wethouder Hoekstra correct geciteerd (in het artikel van het AD)? ‘’, aldus Van der Zande. ,,Zo nee, wat heeft wethouder Hoekstra dan tegen de verslaggever van het AD gezegd?’’

Van der Zande vindt het op zijn zachtst gezegd merkwaardig dat Hoekstra in het AD beweert niet op de hoogte te zijn van de problemen van het museum. Hoekstra was immers aanwezig bij de Nieuwjaarsreceptie: ,,Tijdens die nieuwjaarsreceptie heeft waarnemend directeur Jeanne Hogenboom  een speech gehouden waarin zij expliciet en onomwonden alle aanwezigen vertelde over de financiële problemen van het Museum Vlaardingen en dat het Museum Vlaardingen zelfs voornemens is aan te kloppen bij de gemeente Vlaardingen voor extra financiële steun.  Hoe kan het dan dat wethouder Hoekstra, één van de aanwezigen tijdens die speech, geciteerd wordt door het Algemeen Dagblad en dan zegt dat ,,Ik heb geen signalen dat het museum in de problemen zou zijn?’’ Het college zal binnen dertig dagen antwoord geven op de gestelde vragen.