Stadsbelangen: paal en perk aan salarissen zorgbestuurders

14-02-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Zorginstellingen en maatschappelijke organisaties moeten gekort worden op subsidies als het management te hoge salarissen verdiend. Dat schrijft Stadsbelangen Vlaardingen in een open brief aan de media. Zodra er na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart een nieuwe coalitie wordt gevormd zal de partij met voorstellen komen om paal en perk te stellen aan exorbitante salarissen in de zorg. Politiek woordvoerder Herman Berkhout van Stadsbelangen geeft aan dat dit wat hem betreft geldt voor de volgende situaties:

- Bestuurders die meer verdienen dan de Balkenendenorm (€ 187.000 per jaar).

- Managementfunctionarissen die meer verdienen dan het Vlaardingse wethouders salaris (circa € 90.000 per jaar).

- Toezichthouders die een hogere vergoeding krijgen dan 10% van het Vlaardingse wethouders salaris (ongeveer € 9.000 per jaar).

Berkhout: ,,Wij van Stadsbelangen Vlaardingen vinden dat zorg en hulpverlening in Vlaardingen van topkwaliteit moet zijn. In de komende bestuursperiode gaan wij daarom actief toezien op de geleverde kwaliteit daarvan. Subsidiemiddelen moeten wat ons betreft zo direct mogelijk ingezet worden op de actieve zorg en hulpverlening. Daarom vinden wij dat er zo min mogelijk geld mag opgaan aan onnodige overheadkosten maar bovenal aan de (te) hoge salarissen of vergoedingen van bestuurders, management en toezichthouders.’’

Herman Berkhout geeft aan dit onacceptabel te vinden, los van het feit wat de kwaliteit van de geleverde zorg en hulpverlening is. Instellingen en organisaties die hebben aangetoond zich aan de gestelde normen te conformeren zullen binnen de beleidsafspraken en waar mogelijk en nodig wel steun krijgen.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date