Splitsing binnen BvV: Salih Akca alleen verder

21-06-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – De versplintering in de Vlaardingse gemeenteraad gaat onverminderd verder. Beter voor Vlaardingen (BvV) heeft vanochtend vroeg bekend gemaakt dat Salih Akca geen deel meer uitmaakt van de partij. Hij gaat door als onafhankelijk raadslid. Het aantal fracties in de raad komt daarmee op veertien.

Bij Beter voor Vlaardingen was groeiende ergernis over Akca. Hij kwam een aantal keren niet opdagen bij vergaderingen of meldde zich op het laatste moment af. De houding van Akca wordt in een verklaring omschreven als ‘niet erg actief’.

De bom lijkt gebarsten na het ondertekenen door Akca van de inmiddels beruchte brief over ‘positiviteit’ van een deel van de gemeenteraadsfracties. Akca ondertekende deze op persoonlijke titel. ,,In plaats van eerst de andere fractieleden te raadplegen, heeft hij blindelings ondertekend terwijl BvV van de partijen is, die over dit initiatief helemaal niet is benaderd’’, stelt fractievoorzitter Ben Trooster.

BvV staat ook niet achter de brief. Trooster: ,,Wij vinden het ongepast en ontoelaatbaar dat politieke partijen andere partijen gaan opleggen wat ze wel en niet mogen doen. ’Politieke wil kan en mag niet worden opgedrongen’.’’

Akca op zijn beurt stelt dat de partij een steeds rechtsere koers is gaan varen waarmee hij zich niet langer kan verenigen. ,,BVV streeft nog steeds de zaken na die zij in het partijprogramma hebben opgesteld’’, aldus Trooster. Het steekt hem dat Akca zijn zetel niet ter beschikking stelt aan de partij. ,,Hij had nadrukkelijk zijn woord gegeven niet uit de partij te zullen stappen om voor zichzelf verder te gaan, maar zijn zetel ter beschikking te stellen als hij zich niet meer kon conformeren met de partij. Helaas heeft Salih zich niet aan zijn woord gehouden.’’Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date