SP: Schaf zorgverzekeraars af!

09-08-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – De zorg is volgens de SP veel te bureaucratisch. De partij maakt zich, zowel landelijk als lokaal, ook druk om het huidige eigen risico van € 385 en noemt dit ‘een boete op ziek zijn’.  ,,Aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden ook nog eens miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog’’, aldus de SP. ,,Dat moet anders. Wij zeggen: schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal Zorg Fonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.’’

Op 10 september gaan SP-leden in Vlaardingen en andere steden langs de deuren om mensen te vertellen over het Nationale Zorgfonds. De partij doet nu een oproep aan Vlaardingers om mee helpen. Voorafgaand aan de actie is er een ontvangst om 10.30 uur in het afdelingspand aan de Broekweg 76. Daar staat koffie, thee en iets lekkers klaar. Om 11.00 uur volgt de opening en uitleg van het programma, om daarna de wijk in te gaan om informatie te geven en handtekeningen op te halen. Vanaf 14.30 uur is het weer verzamelen in de wijk en terugkeer naar afdelingspand waar om 15.00 uur onder het genot van een drankje afgesloten wordt.

Maandag 26 september volgt er nog een openbare informatieavond over het Nationale Zorgfonds in de Kroepoekfabriek; aanvang 20.00 uur. U kunt zich aanmelden bij organisatiesecretaris Jolanda Loke, email: jolanda.loke@vlaardingen.nl.

Gerelateerd