Raadsel rond gele pijltjes opgelost

21-10-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Onlangs stelde de VVD vragen aan het college over de grijze tegels met gele pijltjes die op verschillende plekken in Vlaardingen waren aangebracht; zo lagen ze er en zo waren ze weer weg. Deze week kwam het college met de antwoorden over het hoe en waarom.

Om nog exacter de locatie van brandkranen aan te geven, is in juni 2015 gestart met het aanbrengen van gele pijlen ter ondersteuning van het GPS-systeem in brandweervoertuigen. Vooral bij slecht weer, in het donker en bij eventueel uitvallen van de GPS zijn de ongeveer 1800 brandkranen soms lastig te vinden. Zeker in die gevallen waarin elke minuut telt, is het een goede aanvulling om brandkranen snel te kunnen lokaliseren.

Gebleken is, dat de geschilderde pijlen op straatklinkers te snel wegslijten, waardoor de jaarlijkse onderhoudskosten erg hoog worden. Daarom is een proef uitgevoerd met ‘pijltegels’. Met het aanbrengen van deze tegels met gele pijl op 25 locaties werd inzichtelijk of ze voldoende opvielen en hoeveel tijd het in beslag neemt om deze tegels netjes aan te brengen. Opvallend waren deze tegels zeker, maar ze passen niet binnen de sierbestrating. Hierop zijn ze weer verwijderd.

De kosten per neergelegde tegel bedroegen volgens het college €31, voor het aanleggen en de materiaalkosten. De gehele proef kostte daarmee €775, waarbij de kosten voor het opnieuw verwijderen niet zijn meegerekend.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date