Raad vergadert over Parkeernota en Globeschool

10-10-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Op donderdag 12 oktober vergadert de raad over verschillende onderwerpen. Aan bod komen onder meer de Parkeernota en de verkoop van het schoolgebouw aan de Van Limburg Stirumstraat, de voormalige Globeschool.

Over de Parkeernota is al eerder door de gemeenteraad vergaderd, in oriënterende vergaderingen en in raadscommissies. De laatste keer  was op 28 september, waarbij coalitie en oppositie het er niet over eens waren of de Parkeernota al ‘rijp voor bespreking' in een officiële raadsvergadering was. De oppositie wil wachten tot wethouder Bert van Nieuwenhuizen met een plan voor het hele centrum komt, terwijl de coalitiepartijen vinden dat de nota hier los van besproken kan worden. Vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners van het centrum van de stad hebben al laten weten niet te begrijpen waarom besluitvorming over het parkeren zo lang moet duren. Overigens zal met name VV2000/ Leefbaar Vlaardingen met flink wat amendementen komen, iets wat fractievoorzitter Ivana Somers al aangekondigd heeft.

Over de verkoop van de Globeschool zal de raad zich uitspreken in zogeheten ‘wensen en bedenkingen’, ofwel ‘voors en tegens’. Het college kan deze overwegingen van de raad overigens naast zich neerleggen, want het heeft een zelfstandige beslissingsbevoegdheid in deze zaak. Op een buurtbijeenkomst  op 11 september waren er tussen de 30 en 40 buurtbewoners van Babberspolder/ Ambacht aanwezig, waarvan een deel het gebouw weer als school wilde gebruiken en anderen stelden voor er seniorenwoningen in te maken.

De raadsvergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal van het Stadhuis aan de Markt 11.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date