Raad vergadert over Globeschool

19-09-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Wordt het oude schoolgebouw aan de Van Limburg Stirumstraat verkocht en omgebouwd naar veertien kluswoningen of niet? Aanstaande donderdagavond zal de raad zich in een commissievergadering met ‘voors en tegens’ over uitspreken.

De gemeente wil het voormalige schoolgebouw verkopen aan “Steenvlinder”, een bedrijf dat bestaande gebouwen geschikt maakt als kluswoning. Steenvlinder wil er een veertiental maken in de oude school, en over die plannen is al eerder overlegd met bewoners uit de wijk, op 19 september 2016 en op 14 november 2016. Die eerdere bijeenkomsten hebben er overigens toe geleid dat er maximaal drie kluswoningen beschikbaar komen voor vergunninghouders (vluchtelingen met een verblijfstatus), en niet zeven zoals de gemeente eerder voorstelde.

Op maandag 11 september was er een derde bijeenkomst met de buurt, waarbij het aantal bewoners nogal ‘mager’ was. De groep die er wel was had wisselende ideeën over wat er met het gebouw moest gebeuren: toch weer een school of mogelijk woningen voor senioren die dan langer in de wijk konden blijven.

Op donderdag 21 september vergadert de raad vanaf 20.00 uur over de school. Daarna zal de beslissing in een eerstvolgende officiële raadsvergadering worden genomen. Wie op het onderwerp wil ‘inspreken’ als inwoner kan dat vanaf 19.30 uur doen. Wel eerst opgeven bij de griffie, wat kan tot donderdag 12.00 uur via het centrale telefoonnummer van de gemeente: 010-2484000Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date