Politiek Café PvdA goed bezocht

13-10-2015 Politiek Redactie

Politiek Café presentator Wouter Schutte met Fareeda Shaikli

VLAARDINGEN – Ruim veertig belangstellenden bezochten gisteren het Politieke Café van de PvdA in Eetcafé Stam aan de Markt. Naast burgemeester Bert Blase en wethouder Hans Versluijs, die met wethouder Cees Oosterom de ‘portefeuille vluchtelingen’ delen, waren er twee voormalig vluchtelingen: de uit Afghanistan afkomstige Fareeda Shaikhli en Hasan Deeb uit Syrië. Zij vertelden hun persoonlijke verhalen en gaven daarmee een gezicht aan wat door velen als een probleem wordt gezien.

Fareeda vertelde het verhaal van haar moeder waarbij ze meer wilde weten van haar moeder over haar verleden. Zij werd geboren in een schuilkelder in Afghanistan, waarin haar moeder, hoogzwanger, moest vluchten voor de bombardementen. Hasan vertelde over zijn vluchtverhaal uit Damascus: een maandenlang durende vlucht, over de Middellandse zee in rubberbootjes en een tocht door Europa.

Burgemeester Blase en wethouder Hans Versluijs gaven een toelichting op de situatie, zoals die in Vlaardingen aan de orde is. Een vijfde spreker, neurofysioloog Annelies Oosterhoff vertelde hoe angsten en woede kunnen ontstaan. Voornamelijk ingegeven door het onbekende, maar daarbij niet minder relevant.

De PvdA heeft getracht met deze avond een eerste bijdrage te leveren aan de beeldvorming over vluchtelingen en statushouders. Door kennis en feiten over te brengen en met elkaar in gesprek te gaan en te blijven.

Op woensdag 14 oktober vindt er een volgende discussie plaats over vluchtelingen in KaADE 40 tijdens de Tegenlicht Meet Up. Lees er hier! alles over.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date