Peter Leeman lijsttrekker van Stadsbelangen Vlaardingen

28-12-2017 Politiek Redactie

Fotografie: Klaas Bloem

VLAARDINGEN - Fractievoorzitter Albert Brouwer heeft het bestuur van Stadsbelangen Vlaardingen laten weten dat hij na de komende verkiezingen in maart 2018 niet terug keert als fractievoorzitter. Hij zal daarom ook geen lijsttrekker meer zijn. In zijn plaats heeft het partijbestuur Peter Leeman aangewezen als de nummer 1 op de lijst.


Nieuwe mensen

Na twintig jaar raadslid te zijn geweest stopt medeoprichter van Stadsbelangen Vlaardingen Albert Brouwer aan het einde van deze raadsperiode als fractievoorzitter. En mogelijk ook als raadslid want hij heeft te kennen gegeven ook niet hoog op de kandidatenlijst te willen staan. Hoewel hij de afgelopen jaren wat kwakkelde met zijn gezondheid is dat niet de belangrijkste reden om te stoppen. Albert Brouwer geeft aan dat hij graag wil dat er nieuwe mensen de belangen van de Vlaardingers gaan vertegenwoordigen. Daarom koos het bestuur ook al Peter Leeman als nieuwe lijsttrekker.


Jos van Brenkelen gaat door

Naast Leeman zal ook het andere raadslid van Stadsbelangen Vlaardingen Jos van Brenkelen terugkomen op de lijst bij de komende verkiezingen. Hij heeft te kennen gegeven door te willen gaan. Juist vanwege zijn ervaring ziet hij een belangrijke rol voor zich zelf weggelegd na het vertrek van Albert Brouwer.
Medio januari 2018 zal de partij de complete kandidatenlijst bekend gaan maken. In ieder geval zeker is dat Louise Pennings die bij de vorige verkiezingen ook al op de lijst stond daarop terugkeert. Behalve zij zullen in ieder geval ook Bob Kooiman en Herman Berkhout op de kandidatenlijst staan.


Kandidaat wethouder

Omdat openheid en transparantie bij Stadsbelangen Vlaardingen hoog in het vaandel staat, laat het bestuur weten dat Herman Berkhout kandidaat voor een wethouderschap zal zijn. Hiermee wil Stadsbelangen Vlaardingen ook aangeven dat zij bestuursverantwoordelijkheid wil dragen en niet louter en alleen vanuit de raadsbankjes een bijdrage wil leveren.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date