Ouderenpartij wil duidelijkheid van Provincie

29-05-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Is de Provincie nou wel of niet akkoord met het Herstelplan van de gemeente om de financiën op orde te brengen?  Nol Kloosterman van ouderenpartij AOV wil het zeker weten, en heeft er ook nog wat extra vragen bij. Daarom heeft hij een extra vergadering van de gemeenteraad aangevraagd en daarbij wordt de Provincie uitgenodigd. Diezelfde Provincie heeft op 12 mei een brief gestuurd aan het college over het Herstelplan en ook over het verlengen van het toezicht van de Provincie op Vlaardingen; in de praktijk betekent dit dat er geen cent mag worden uitgegeven zonder toestemming van de Provincie.

Kloosterman haalt wat zaken aan uit die brief van de Provincie aan de gemeente Vlaardingen en vraagt onder meer wat de genoemde begrotingsscan nou inhoudt, hij vraagt een toelichting op de stelling dat er zaken “onvoldoende hard” zijn in het herstelplan en welke instrumenten de raad heeft om de art.12-procedure te voorkomen.

Kloosterman: ,,De Commissievergadering is nodig om te bewerkstelligen dat de gemeenteraad haar controlerende taak kan uitvoeren, waarbij alle raadsleden over dezelfde feitelijke informatie beschikken in dit dossier en voorkomen wordt dat het overleg/debat vertroebeld wordt/gaat worden door eventuele individuele interpretaties.’’

Wanneer de vergadering gepland wordt is nog niet bekend.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date