ONS.Vlaardingen: van twee naar drie zetels

28-03-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Op donderdag 30 maart zal aan het begin van de raadsvergadering Erwin Bierling als raadslid voor ONS.Vlaardingen worden geïnstalleerd. Bierling vervangt daarmee raadslid Marion de Groot, die kort na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 de fractie van ONS.Vlaardingen verliet en haar eigen eenmansfractie “Lijst De Groot” ging vormen. De reden van haar vertrek was dat De Groot vond dat ze onvoldoende ruimte kreeg van haar collega’s in de fractie.

De Groot is vanwege ziekte al langer afwezig als raadslid en heeft besloten haar zetel tijdelijk op te geven. Dit kan volgens de Kieswet maximaal drie keer voor een periode van 16 weken per keer. Daarbij heeft ze besloten om deze af te staan, gedurende haar afwezigheid, aan de eerstvolgende kandidaat die op de kieslijst stond bij ONS.Vlaardingen, en dat is dus Erwin Bierling. De Groot vind dat ze daarmee de kiezers van destijds het meeste recht doet. De fractie van ONS komt daarmee weer op de oorspronkelijke bij de gemeenteraadsverkiezingen behaalde 3 zetels uit.

Met het zomerreces in het vooruitzicht is het mogelijk dat ONS.Vlaardingen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in het bezit blijft van drie zetels, als De Groot zich driemaal 16 weken laat vervangen.

Gerelateerd