Categorieën

Service

ONS.Vlaardingen: ‘Onderwijs, schaam je!’

ONS.Vlaardingen: ‘Onderwijs, schaam je!’
Politiek

ONS.Vlaardingen: ‘Onderwijs, schaam je!’

  • Redactie
  • 07-03-2018
  • Politiek
ONS.Vlaardingen: ‘Onderwijs, schaam je!’
VLAARDINGEN – Het onderwijs is vooringenomen en indoctrineert leerlingen. Dat vindt althans de partij ONS.Vlaardingen, wat op te maken viel uit een Twitterbericht na het jongerendebat in het Stadhuis gisteravond. ,,Wat een treurig jongerendebat Vlaardingen’’, twitterde ONS.Vlaardingen. ,,Pure eenzijdigheid en voorgeschreven reacties ipv spontane debatten. Schaam je, onderwijs! Dit kan zo veel beter.’’

Jongeren van 16 tot en met 18 jaar namen het tegen elkaar op in het jongerendebat in de Burgerzaal van het Stadhuis. Over onderwerpen die jongeren bezighouden, maar ook andere onderwerpen werden niet vermeden. De jongeren konden zich daarbij vrijwillig opgeven, zonder dwang of drang van hun scholen.

Voor ONS.Vlaardingen ging het vermoedelijk ‘mis’ toen de jongeren zich kritisch uitlieten over de Rotterdamwet, één van de ‘paradepaardjes’  van de partij. Volgens verschillende aanwezigen waren de vertegenwoordigers van ONS met name daarbij nadrukkelijk ‘verbaal’ aanwezig, wat nogal storend was voor de jongeren die het woord voerden tijdens het debat. Korte tijd later verlieten ze de zaal. Uit onvrede, wat uit hun eigen woorden op valt te maken. ONS.Vlaardingen heeft al overigens eens eerder een debat (met een daarop volgende stemming) verlaten. Dat was in 2014, tijdens het voorzitterschap van interim burgemeester Bas Eenhoorn.

CDA lijsttrekker Jacky Silos, zelf docent in het dagelijks leven reageerde met: ,,Leerlingen die zich meningen laten voorschrijven? Ik ben jaloers! Welke links georiënteerde karteldocent kan mij dat leren?’’ Wouter de Reus, kandidaat voor de gemeenteraad namens de ChristenUnie/SGP vraagt zich af wat er voorgeschreven was. ,,Zou u dit kunnen uitleggen…?”