Categorieën

Service

ONS.Vlaardingen eist gegevens Toezicht & Handhaving

ONS.Vlaardingen eist gegevens Toezicht & Handhaving
Politiek

ONS.Vlaardingen eist gegevens Toezicht & Handhaving

  • Redactie
  • 18-09-2017
  • Politiek
ONS.Vlaardingen eist gegevens Toezicht & Handhaving
VLAARDINGEN - De fractie van ONS.Vlaardingen maakt gebruik van de Wet Openbaarheid Bestuur, om achter de jaarverslagen van de dienst Toezicht & Handhaving te komen. De fractie heeft tot drie keer toe vergeefs bij het college om de informatie gevraagd.

,,Óf het college legt geen verslag van het werk van de LBB, tegenwoordig Toezicht & Handhaving, óf wil die informatie niet geven’’, zegt raadslid van ONS.Vlaardingen Ron Boers. ,,Ik weet niet wat ik een groter schandaal vind. Maar daarom maakt onze partij nu dus gebruik van een WOB-procedure.’’
De fractie heeft eerder gepleit voor uitbreiding van het team Toezicht & Handhaving, en ook de burgemeester gevraagd de toezichthouders 's nachts in te zetten.

,,Ik ben het slappe gedoe rond Handhaving meer dan beu’’, vervolgt Boers. ,,Daarom heb ik de jaarverslagen over 2015 en 2016 opgevraagd, in de hoop precies te kunnen zien hoeveel tijd en mankracht ze in welke wijken en op welke thema's inzetten. En natuurlijk ook wat het effect van hun werk is, en hoeveel bekeuringen op welke gebieden zijn uitgeschreven.’’

Het college wil de informatie dus niet vrijgeven. ,,Maar het gaat hier wel om de inzet van veel belastinggeld dat door de inwoners van onze stad wordt opgebracht’’, stelt het raadslid van ONS.Vlaardingen. ,,In alle wijken klagen mensen al jaren steen en been over veiligheid en leefbaarheid, en het gebrekkige optreden van Toezicht & Handhaving. Dan hebben die mensen dus recht op informatie over de dienst. Dat die niet wordt vrijgegeven geeft ernstig te denken’’.