Categorieën

Service

ONS.Vlaardingen eist actie van burgemeester

ONS.Vlaardingen eist actie van burgemeester
Politiek

ONS.Vlaardingen eist actie van burgemeester

  • Redactie
  • 10-07-2015
  • Politiek
ONS.Vlaardingen eist actie van burgemeester

VLAARDINGEN - Vannacht rond vier uur is er voor de zoveelste keer dit jaar ingebroken in het centrum. Deze keer was V&D aan de beurt, de winkel waar een aantal maanden terug ook al drie keer was ingebroken.

Voor ONS.Vlaardingen is de maat nu wel een beetje vol. De partij verzocht gisteravond in de gemeenteraad om de Lichtblauwe Brigade ’s nachts in te zetten waarop de burgemeester aankondigde in september met een memo te komen. Dat vindt ONS echter niet goed genoeg. ,,De tijd van memo's is helaas voorbij. Zeker ook gezien de reeks autobranden waar met name de VOP-wijk door wordt geteisterd, de golf aan woninginbraken in de Oost- en Westwijk, de vier recente inbraken op rij bij Polderpoort, en de ramkraak, een week geleden, in de Van Baerlestraat.’’

,,De inbraak van vannacht bij V&D was de zevende in een half jaar tijd in het centrum’’, stelt ONS, ,,evenveel als over heel 2014.’’ Al in november vorig jaar vroeg de partij de Lichtblauwe Brigade ’s nachts in te zetten. Dat werd toen door de burgemeester geweigerd. ONS vraagt zich af hoeveel inbraken en brandstichtingen er nog nodig zijn om nu wel maatregelen te nemen.