ONS wil spraakmakende posters ook in Vlaardingen

26-05-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – ONS.Vlaardingen wil de spraakmakende Rotterdamse posters over keuzevrijheid ook in Vlaardingen ophangen. ,,Dat zou goed zijn omdat ook hier de integratie gebrekkig is en dwang om binnen de eigen geloofsgroep te trouwen groot.''

Deze week zijn in Rotterdam op vijftig locaties grote posters opgehangen waarop mensen van verschillende geloven, maar ook twee vrouwen, elkaar zoenen. De teksten op de posters zeggen onder meer 'In Nederland kies je je partner zelf' en 'Voel jij je vrij om te kiezen?'. Er ontstond onmiddellijk commotie over. Moslimpartij NIDA reageerde verbolgen op de posters waarop onder meer een zoenende moslima te zien is maar ook de PvdA was niet te spreken over de actie.

Enthousiasme over de actie was er overigens ook. Leefbaar Rotterdam, de VVD en D66 zijn enthousiast over de posters. Dat geldt dus ook voor ONS.Vlaardingen. De partij vraagt het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders zich aan te sluiten bij de actie en de posters ook in Vlaardingen op te hangen.