Categorieën

Service

ONS wil milieuzone Marathonweg

ONS wil milieuzone Marathonweg
Politiek

ONS wil milieuzone Marathonweg

  • Redactie
  • 17-04-2016
  • Politiek
ONS wil milieuzone Marathonweg
VLAARDINGEN – ONS.Vlaardingen pleit, niet voor het eerst, voor een milieuzone in Vlaardingen. De oppositiepartij heeft het oog daarbij gericht op de Marathonweg. Een tunnel onder het spoor door en extra rijstroken moeten daar zorgen voor een betere doorstroming richting de rivierzone.  

ONS wil een pakket van maatregelen om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. ,,Als de tunnel klaar is, kunnen we een enorme toename van het vrachtverkeer verwachten’’, stelt raadslid Ron Boers. ,,Burgemeester en wethouders geven weinig blijk van zorg voor de omwonenden van de Marathonweg. Zij komen niet verder dan stil asfalt neerleggen. Daarom komen wij met een eigen pakket aan maatregelen om de omwonenden van deze weg te beschermen.'' 

ONS wil de meest vervuilende vrachtwagens weren en een maximum snelheid invoeren van 30 kilometer per uur. Ook een groene golf zou verlichting moeten brengen. Daarnaast pleit de partij voor de het planten die het hele jaar bloeien en die veel CO2 opnemen. Ook zouden er speciale avangpalen moeten komen die fijnstof en CO2 opvangen.