ONS wil informeel overleg over Stadsgehoorzaal

23-03-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - ONS.Vlaardingen wil op korte termijn een breed informeel overleg over de toekomst van de Stadsgehoorzaal. Dit jaar moet de raad een besluit nemen over de toekomst van het theater, waarmee vele miljoenen euro's zijn gemoeid. In zo'n zogeheten 'Vlaardingensessie' kunnen directie en bestuur van het theater samen met raadsleden, ambtenaren, maar ook externe deskundigen zich met al hun ervaring en kennis buigen over dit onderwerp.

Vorig jaar werden ook twee succesvolle Vlaardingensessies gehouden over invoering van de Rotterdamwet in de Westwijk. Binnenkort volgt een sessie rond de Marathonweg. ,,Het grote voordeel van zo'n overleg is, dat er geen politieke stellingen hoeven worden ingenomen maar dat alle betrokkenen vrijuit met elkaar kunnen praten en naar elkaar kunnen luisteren'', zegt Frans Hoogendijk van ONS.Vlaardingen. ,,Ook voorkom je dat er straks in een commissie- of raadsvergadering in een uur tijd een besluit moet worden voorbereid. Want daarvoor is dit onderwerp te complex en gaat het om te veel geld.''

Cijfers


Dinsdagavond bleek tijdens een raadsvergadering al hoe breed en complex de toekomst van de Stadsgehoorzaal is. Cijfers en verwachtingen, maar ook veel kritische vragen, vlogen over en weer. ONS.Vlaardingen heeft het verzoek voor een Vlaardingensessie over de Stadsgehoorzaal inmiddels aan college en raad voorgelegd. De Stadsgehoorzaal heeft al gezegd graag mee te praten.

Gerelateerd