Categorieën

Service

ONS vraagt naar ernst bijstandsfraude

ONS vraagt naar ernst bijstandsfraude
Politiek

ONS vraagt naar ernst bijstandsfraude

  • Redactie
  • 25-05-2015
  • Politiek
ONS vraagt naar ernst bijstandsfraude

VLAARDINGEN - ONS wil van wethouder Cees Oosterom precies weten hoe het staat met de bijstandsfraude in Vlaardingen.  Aanleiding voor de nieuwsgierigheid is een artikel dat afgelopen maand verscheen in ‘Binnenlands Bestuur’ met als kop: Fraude loont!

In het artikel stelt het LCSR (Landelijk Contact Sociaal Rechercheurs) dat bijstandsfraudeurs niet de straf krijgen die ze verdienen. Veel gemeenten doen niet veel meer dan het beëindigen van de uitkering. Bijstandsfraudeurs ontspringen daardoor de dans. Ze hoeven de ten onrechte ontvangen uitkering niet terug te betalen, krijgen geen boete en worden ook niet strafrechtelijk aangepakt.

ONS wil van de wethouder weten hoe de situatie in Vlaardingen is. De partij vraagt onder meer hoe vaak er in 2013 en 2014 een fraudeonderzoek is gedaan en om welke bedragen het daarbij ging. Ook wil ONS weten of er in Vlaardingen de afgelopen twee jaar wel geld is teruggevorderd en hoeveel. ,,En hoeveel van het teruggevorderde geld is ook daadwerkelijk ontvangen?’’