Categorieën

Service

ONS Vlaardingen wil actie van burgemeester

ONS Vlaardingen wil actie van burgemeester
Politiek

ONS Vlaardingen wil actie van burgemeester

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 22-01-2016
  • Politiek
ONS Vlaardingen wil actie van burgemeester

VLAARDINGEN - ,,De burgemeester heeft mij de afgelopen tijd al drie keer gezegd dat hij net als ik van de harde aanpak is. Kan hij misschien aangeven wanneer hij daar ook in de praktijk dan een keer blijk van gaat geven? En dan niet alleen als het gemeentebestuur wordt bedreigd door een motorclub, maar ook als gewone burgers en ondernemers worden bedreigd en lastiggevallen?

En dan de eigenlijk belangrijkste vraag van alle: kan de burgemeester ONS.Vlaardingen vertellen waar de afdeling 'Gastheerschap en Voorlichting' was, want zo ziet hij de Lichtblauwe Brigade het liefst, bij de zojuist genoemde lange rij met misdaden in onze mooie stad?’’

Met deze woorden eindigde raadslid Ron Boers zijn betoog gisteravond waarin hij burgemeester een lijst voorschotelde van criminele activiteiten, gepleegd vanaf 1 januari dit jaar. Althans, Boers trachtte de gehele lijst voor te dragen, maar werd daarbij ‘afgestopt’ door burgemeester Blase die hem maande tot de kern te komen en zijn vragen te stellen. Hierop antwoordde Boers: ,,Ik wou dat u zo streng was tegen de criminelen in de stad’’, wat hem op een reprimande van Blase kwam te staan: ,,Die opmerking is buiten de orde’’ !

Blase antwoordde op de gestelde vragen dat hij wel degelijk een consequente lijn aanhoudt, binnen de bevoegdheden van een burgemeester, maar dat dit ‘helaas niet betekent dat er geen incidenten meer plaatsvinden’. ,,Ieder incident is er één teveel en ik zou ook niet de illusie willen wekken dat meer inzet van politie en lichtblauwe brigade tot nul incidenten leidt’’, aldus burgemeester Blase. ,,Waar de mensen tijdens de incidenten waren, daar kan ik geen antwoord op geven. Dergelijke incidenten worden wel gerechercheerd door de politie en er ook sprake van opsporing door die politie’’. Blase verklaarde tenslotte er volcontinu mee bezig te zijn.

Ron Boers zelf begreep tenslotte ook wel dat een ‘incidentvrije stad’ niet haalbaar is, maar bleef vasthouden aan het punt dat meer toezicht en inzet van politie en lichtblauwe brigade noodzakelijk is.